Behandling af barndom

Vi kender alle nogle der enten lider eller har lidt af barndom. Mens vores forståelse af sygdommen i mange år har været minimal, er der med nyere forskning kommet en del fakta på bordet.

Edward S. Hume har skrevet papiret The Etiology & Treatment of Childhood, som bør være pligt læsning for alle der vil vide noget om børn! Han opridser følgende karakteristika vedr. barndom:

1. Barndom er i langt de fleste tilfælde tilstede ved fødslen.

2. En af de bedste indikatorer for sygdommen er børns dværglignende størrelse.

3. De fleste børn er emotionelt ustabile og bekymre sig sjældent om vigtige dagligdags emner som politik, kunst eller videnskab. De har svært ved at knytte bånd til mennesker af det andet køn, som tit beskrives som værende “ulækre”.

Årsagerne til barndom kan være mange og diskuteres livligt – flere peger på at langt de fleste med sygdommen hverken har uddannelse eller et job. Således har kun 20% af alle børn bestået 4. klasse! Pga. deres intellektuelle handikap nægtes de selv rettet til at stemme.

Andre mener derimod at barndom er genetisk bestemt og der er flere tegn på at nogle familier er særligt udsatte. Konkordansen i tvillingestudier understøttet dette – i forsøg hvor den ene enæggede tvilling var et barn, var op mod 92 % af den anden tvilling også et barn.

Artiklen er spændende læsning som bringer os et skridt nærmere mod at forstå hvordan vi bedst muligt kan behandle vores børn i fremtiden.

One Comment

Rasmus 14. februar 2008 Reply

Hehe… det minder mig om en satirisk artikel jeg engang læste, hvor forfatteren søgte en evolutionær forklaring på, hvorfor afkom ikke bare er mindre, men også yngre end moderen.

Skriv et svar