Menneskets vandring gennem tiderne

Da mennesket begyndte at vandre rundt på jorden for 150.000 tusind år siden, efterlod de sig et genetisk spor vi kan følge i dag. Det har forskere udnytter, og lavet nogle fantastiske kort, så vi kan nyde vores races migration gennem tiderne.

menneskets-vandring.jpg
Mennesket begyndte at vandre omkring på jorden for ca. 150.000 tusind år siden.

Det har The Bradshaw Foundation og National Geographics benyttet sig af, og har begge lavet nogle fantastisk, interaktive kort over menneskets vandring gennem tiderne.

Kortene viser for første gang, hvordan vores forfædre for over 160.000 tusind år siden opstod i Afrika, og siden hvordan de befolkede hele verden.

Det er en ufattelig spændende gennemgang af vores historie! Måske er jeg lidt race-romantisk, men jeg kan ikke lade vær med at synes at vi er en temmelig sej race – for, som kortene viser, så har det ikke været nogen let leg at befolke hele kloden. Politiken skriver faktisk i dag at vi for 70.000 år siden, var lige ved at uddø.

Samtidig kan man heller ikke lade vær med at begynde at stille spørgsmål – hvad er det lige der gør vores kroppe så gode til at overleve? Hvorfor foregår det meste af migrationen langs kysten? Hvorfor vandre vi overhovedet?

Klik på kortene her under:

Link til The Bradshaw Foundations kort.

Link til National Geographics kort.

Skriv et svar