Sådan sender du din hjerne med posten

Hvis du skulle stå og overveje at sende din hjerne med posten, så læs videre! Her kommer en guide til at sende hjerner jorden rundt.

Du får brug for følgende

2 store plastisk poser (helst nogle der kan lukkes tæt), 1 almindelig gennemsigtig pose, en plastik spand med låg, en skum kasse, 2 fryseposer, en stor papkasse og omkring 1 kg is.

Billede af plastik poser Billede af plastik spand med låg Billede af skum kasse 1 kg is
Husk der skal være en hel hjerne i, så køb nogle store poser

Sådan pakker du din hjerne

Efter du har dissekeret hjernen ud, skal du starte med at ligge den i den ene plastikpose (en der kan lukkes).

Billede af hjerne Billede af hjerne i plastikpose

Put endnu en pose rundt om hjernen og lig den i spanden. Spanden skal fyldes med 0,5 kg is inden du ligger hjernen derned.

Billede af hjerne i plastikpose Billede af hjerne i spand

Dæk hjernen med is foroven, sæt låget på spanden. Husk at lovet skal være helt tæt og lukket. Lig en frysepose ud i skumkassen og lig is heri også.

Billede af hjernen i spand med is Billede af skum kasse

Flyt nu spanden med hjernen over i skumkassen og sæt denne ned i papkassen sammen med de to fryseposer.

Billede af spand med hjerne i papkasse

Hvis du ikke ved hvor du skal sende din hjerne hen, så står University of Columbia faktisk og mangler nogle til vigtig Alzheimer forskning. Læs og se flere hjerner-med-posten billeder på deres hjemmeside.

En hjerne vejer ca. 1400 gram, og det tager Postdanmark 287,- kr. for at sende til USA. Men så gør man også noget godt for forskningen. Ved ved dog ikke om Postdanmark har nogle regler om man må sende hjerner med dem. Det tror jeg faktisk jeg vil undersøge.

UPDATE: Postdanmark har ikke noget mod at man sender hjerner med dem, men advare dog mod at Amerikanerne muligvis ikke vil lade den slippe igennem tolden.

Skriv et svar