Tips og tricks om Kindle

Jeg har købt en Kindle og det er et instant hit! En Kindle er en såkaldt E-bogslæser og den er simpelthen mega smart.

Jeg fik min lille 9″ gadget i forrige uge efter lang tids overvejelse. Mit problem var følgende: jeg er bognørd og har meget svært ved at rejse uden bøger. Det ender altid med at jeg tager for mange med og min ryg får det tiltagende dårligt af at slæbe rundt på dem.

Mit nyeste legetøj. En dejlig Kindle, hvor man kan læse sine ynglings blogs på.
Mit nyeste legetøj. En dejlig Kindle, hvor man kan læse sine ynglings blogs på, pdf'er og meget meget mere.

Jeg har derfor i længere tid overvejet om man skulle opgradere til det 21. århundrede. Jeg havde kigget lidt på en iPad men efter at læse denne blog post, besluttede jeg at en Kindle var det rigtig valg. Bare for at nævne et par fordele: den holder batteri i op mod 4 uger (mod 2 dage med en iPad), den vejer 250 gram, er væsentligt billigere (ca. 1000,- kr) og så er skærmen god at læse på. Det er simpelthen to forskellige gadgets til to forskellige formål. Så begyndte jeg er overveje Kindlen.

PDF’er overalt

Det der virkelig fangede mig var muligheden for at kunne læse PDF’er på den. Rigtig meget af det jeg læser til dagligt er på PDF’s (artikler og slides fra studiet). Amazone har en service, hvor man kan maile pdf filerne direkte over på ens Kindle. Det betyder jeg kan gemme en artikel jeg synes er interessant og maile den til min Kindle, hvorefter jeg kan læse den næste gang jeg har tid. Smart!

Læs senere med Instapaper

En anden feature er muligheden for at synkronisere med Instapaper. Instapaper er en applikation, hvor man kan gemme hjemmesider, blogs og andet man finder på nettet. Man kan så klikke ‘Read Later’ og så gemmes teksten på ens Instapaper profil. Artiklerne kan man så læse senere når man har tid – og servicen kan sættes op til automatisk at synkronisere med ens Kindle. Sweet. Jeg bruger et lille program kaldt Ephemera (kun til mac – check dette pc program ud) til at styre det med, men man kan også sætte Instapaper op til at maile direkte til ens Kindle. Linket “Interessante artikler” til højre her på bloggen er iøvrigt et RSS feed af mine gemte artikler.

(Instapaper har iøvrigt også servicen Give Me Something To Read, der er et udvalg af de bedste artikler på nettet lige nu, bare hvis man ikke har noget at lave).

Læs klassikerne gratis

Der er også økonomiske argumenter bag (fortæller jeg ihvertfald mig selv).

Der er tonsvis af spændende, god klassikere, som man kan hente gratis ned fra hjemmesider som Planet PDF, eLibrary og sikkert mange flere. Project Gutenberg har over 33.000 bøger i deres samling og Perseus, der tilbyder tonsvis af antikke tekster og bøger. Med Google Book Downloader, kan man hente bøger ned fra Google Books (klik ind på advanced search og vælg full view only).

Læs dine blogs offline

Endelig så findes der en service kaldt Kindle Feed, der synkroniserer dine ynglings RSS feeds (fra dine ynglings blogs) direkte over på Kindle. Hvorfor sidde foran computeren og læse blogs, når man kan gøre det på den behagelige Kindle skærm?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *