Fokusering med Bughouse skak

Et af mine store problemer er manglende fokusering. Hvad enten det er op til en eksamen, eller som lige nu, når jeg skal skrive noget mere sammenhængende, så kan jeg falde helt ud af den. Pludselig er der tusind ting der er mere interessante og to timer senere er jeg ikke kommet videre.

Efterhånden er jeg bare begyndt at give op – måske ens hjerne bare går død efter et stykke tid? har jeg tænkt. Så kunne man jo løbe en tur, gøre rent, lave noget mere kaffe eller falde for Facebook-fristelsen.

Men for nyligt læste jeg så om et software firma, 42Floors, der åbenbart har samme problem. Når de når 2-tiden, har de nemlig problemer med at komme ”in the zone” (og her gik man og troede at det bare var noget Hollywood havde fundet på). Men i stedet for at ”zone ud”, er de i stedet begyndt at spille en temmelig skør variation af skak, kaldt Bughouse skak.

Reglerne er simple og i korte træk: man har to skakbræt og to timere; man kan enten spille i hold eller en mod en. Når en brik bliver taget på et bræt, gives den til ens partner på det andet bord, og han kan så bruge sit træk på at sætte brikken ind hvor han har lyst*, eller fortsætte med hans egne brikker. Når en side vinder på et bræt, har de vundet det hele. Wikipedia har selvfølgelig de fulde regler.

Man skal næsten se en video af det, så her kommer en to-mod-to:

Og en-mod-en:

Det sjove er at man lynhurtigt kommer op i gear igen efter et spil skak-galskab. Man kan selvfølgelig spille bughouse skak online. Tricket er hermed givet videre til andre i fokuseringsnød.

* En bonde må ikke sættes ind på første eller sidste række.

Skriv et svar