Lime og kokus som antibiotika i Boerkrigene?

Ifølge internettet fandt en blanding af lime og kokusnød stor anvendelse under Boerkrigene i Sydafrika i slutningen af det 19. århundrede. Hvis man skal tro rygtet, blandede man lime-saft og kokusnød som så blev smurt på skudsår, som en art antibiotika.

Medical Aspects of the Boer War (1899)
Medical Aspects of the Boer War (1899)

Boerkrigene foregik mellem soldater fra det Britiske imperium og Boere, som var landmænd af Hollandsk afstamning. Ifølge Wikipedia var det en temmelig beskidt krig, med mange forskellige krigsforbrydelser.

Jeg har prøvet at lede den tilgængelige medicinske litteratur for Boerkrigene igennem, men kan ikke finde direkte reference til lime og kokus behandlingen. Til gengæld er der faktisk meget anden litteratur omhandlende sundhedstilstanden af de engelske soldater, og om forsøg på at forhindre udbrud af salmonella og dysenteri blandt soldaterne. Billedet i toppen af indlægget her er fra en sådan artikel fra 1899 som kan læses gratis; propaganda blandes her smukt med kolde medicinske facts.

Derfor kan line-kokusnød behandlingen jo alligevel godt være sand. I 1970’erne lavede en musiker ved navn Harry Nilsson en sang ved navn Coconut som senere blev brugt i Tarantino’s Reservoir Dogs. Hør den her, og vurderer selv om den handler om skudsår og antibiotika:

Skriv et svar