Et kig på første halvdel af Superliga sæson 2012/13

Siden denne fodbold sæson er starter har jeg fulgt lidt med i hvilke mål der er blevet scoret og hvordan. Nu da første halvdel af sæsonen er ovre, og der er scoret 345 mål, kan jeg så småt begynde at kigge lidt på hvad der egentlig skal til for at score et mål.

Hvornår bliver der scoret mål?

Hvornår bliver der scoret?

Stort set hele tiden – dog med signifikante peaks mellem det 30-35 min. og i det 75-80 min. Dette er lidt overraskkende – en frisk undersøgelse af tysk fodbold i PLoS ONE viste at det især var de sidste minutter op til hver halvlegs afslutning, at der var peaks.

Hvorfra bliver der scoret?

Jeg har delt banen op i 30 felter. Det er ikke overraskende, at langt de fleste mål bliver scoret umiddelbart lige foran mål. Indlæggene der føre til målet, kommer heller ikke som en overraskelse.

Hvorfra scores der?

Hvorfra afleveres der når der scores mål?

Hvorfra starter situationen der føre til mål så? En stærk midtbane lader til at være vigtige. Af nedestående tabel kan man også se, at langt de fleste mål ”spilles” ind.

Hvor starter situationen, der føre til mål?

Hvor i målet bliver der scoret?

Lavt åbenbart. Jeg ville træne at kaste mig til jorden en hel del hvis jeg var målmand, for det er åbenbart der boldene kommer.

Hvor i målet scoret der?
Hvor i målet scoret der?

Hvilket hold er bedst til at omsætte skud?

En ting jeg har været meget interesseret i, er hvor gode de forskellige hold er til at omsætte skud på mål til et reelt mål. Holdene score i snit på hver femte skud på mål, men det er tydeligt at der er stor forskel mellem de forskellige hold. AGF topper med en scoring på næsten hver 3. skud.

Stay tuned – de sjove bliver når jeg får tid til at analyserer de enkelte hold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *