Hvordan kommer fremtiden til at se ud?

En nystartet filmfestival i Wien kaldt Bio:Fiction har samlet over 130 forskellige bud på fremtiden, når det kommer til vores evne til at manipulere og programmere syntetisk celler og organismer.

Mange af dem er blevet gjort tilgængelig på nettet, hvor man indtil den 11. maj kan stemme på, hvilken man synes bedst om. Der er mange sjove film, og i anledning af min egen spirende filmkarrierer, har jeg prokrastineret ekstensivt her til aften og udvalgt dem jeg synes var bedst. Se med her:

Det seriøse først. Sam Gaty og George Costakis har lavet denne virkeilg velproduceret teaser til deres kommende film omkring syntetisk biologi. Filmen her handler om geder der producere silke – det lyder skørt, men når man først har læst lidt om hvor svært og krævende det egentlig er, at producere silke i dag, så forstår man bedre hvorfor nye metoder er eftertragtet.

Synthetic Bio Documentary: Transgenic Spidergoats Brief from Field Test Film Corps.

Den næste er lavet som en fremtids dokumentar, hvor en politi-betjent interviewes om hvordan han bekæmper ulovligt genetisk manipulerede planter. Den er interessant fordi et af de helt store problemer med at gøre biologi programmerbart og let tilgængeligt, selvfølgelig er frygten for, at en tilfældig biohacker skulle løsgive noget der er farligt for andre planter eller biosystemet generelt.

‘Grow Your Own’ – from the Policing Genes Project from Thomas Thwaites.

Endelig var jeg vildt betaget af den her sidste science fiction film – stilen og måden den er lavet på, går rent hjem ved mig. Synes virkelig den er fed!

Du kan stemme på din favorit her.

Update 26/4/11: filmene embed kode virkede ikke, dette skulle være ordnet nu.

Skriv et svar