Har jeg spist et klementin-foster?

Noget af det bedste ved julen er klementinerne, men i dag skete der noget der rystede mig en smule – jeg tror jeg kom til at spise et klementin foster.

Det startede ellers rigtig godt – jeg var næsten færdig med min netop indkøbte klementin. Klementinen var den perfekte blanding af sur og blød, som ellers nogle gange kan være svære at få fat i. Lige før jeg skulle til at sætte tænderne i den sidste klementin-båd, opdagede jeg noget spøjst – nemlig at båden var groet sammen med sin mindre nabo-båd:

klementin-apoptose.jpg

Først troede jeg at de to bare var groet sammen pga. for meget sprøjte-gift, men så kom jeg til at tænke på mine netop overståede timer i embryologi om apoptose. Apoptose er programmeret celle død. Lidt simpelt fortalt så er nogle celler kun nødvendige i en periode, hvorefter de nedbrydes og deres bestanddele genbruges i resten af organismen.

Det sker også når fostre udvikler sig – vores fingre er fx vokset sammen i starten, men cellerne mellem dem begår så selvmord og vores fingre skilles – du kan se et billede af en muse-pote, før og efter apoptose her:

potte-apoptose.jpg

Nu ved jeg ikke særlig meget om klementiner, så der kan meget mulig være en anden forklaring – er der derfor nogen der ved om jeg har spist en endnu ikke færdigudviklet klementin, eller kan klementinen være ‘født’ med syndaktyli?

Jeg lover en pakke klementiner ud til det bedste svar.

2 Comments

Jacob-Steen 14. februar 2008 Reply

Svar har jeg ikke, men en fornøjelse at starte december, med sådanne åndfuldheder :-)

Det giver ligesom energi til resten af dagen.

Kevin 14. februar 2008 Reply

Nå, det hedder en “båd”! Jeg ledte efter et ord for det forleden og kunne kun komme på “fed”… Jeg tror den var siamesisk, tror jeg.

Skriv et svar