Øl brygning

Jeg har prøvet at lave min egen øl. Det er skide sjovt og kan varmt anbefales.

Øllen tappes i en brygkande, som vi så brugte til at fylde flasker fra.
Øllen tappes i en brygkande, som vi så brugte til at fylde flasker fra.

Det hele begyndte fordi en kammerat fra arbejde flere gange har brygget sin egen øl. De gør det absurd meget her i USA. Jeg investerede derfor i et start-kit fra Northern Brewer og startede med en “ekstrakt-øl” – det er en begynderøl, hvor man ikke skal tænke så meget selv.

Efter at have fuldt opskriften på selve brygdagen, så blev øllen smækket ned i vores kælder for at fermentere i 6 uger. De første par dage så det helt vildt ud – som man kan se i videoen herunder, så var der godt gang i fermenteringen.

Herefter døde den så helt ned igen. I dag har kæresten og jeg så smækket øllen på flaske. Der er blevet tilsat lidt ekstra suger for at starte gærcellerne lidt op igen og om to uger er øllen forhåbentlig drikkebar.

På med kapslerne...
På med kapslerne...

Det er egentlig ikke særlig svært at komme igang og man kan læse enormt meget om ølbrygning. To gode sider er:

How to Brew og Reddit’s Homebrewing forum.

Der findes og mange gode og sjove ølbrygnings podcasts, fx The Jamil Show og Brewing TV.

Øllen får lov at stå to uger inden vi kan smage på dem
Øllen får lov at stå to uger inden vi kan smage på dem

One thought on “Øl brygning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *