Ud i verden

Kort over de byer i verden der samarbejde videnskabeligt
Kort over de byer i verden der samarbejde videnskabeligt. Kilde: Olivier H. Beauchesne

Tænk hvis vi kunne bruge immunforsvaret – stimulere det – til at bekæmpe kræftceller, på samme måde som det fx bekæmper en virus-infektion.

Jeg har længe haft lyst til, at gå i dybden med et forskningsprojekt, helst noget i nærheden af hele syntetisk biologi konceptet, så i efteråret søgte jeg efter laboratorier der arbejdede med immunterapi, der netop går ud på, at anvende immunforsvaret til at bekæmpe sygdom med. Et af dem var lokaliseret på MIT i Cambridge, og efter at have finpuset CV’et samt skaffet et par anbefalinger, skrev jeg en kort mail og spurgte om de ville have mig et år. Og nu sidder jeg så i Cambridge og nyder en Harpoon I.P.A.

Det lyder lidt lettere end det var; da jeg søgte ind på medicin, søgte jeg ved alle tre fakulteter i Danmark, for hvis man virkelig vil noget, så nytter det ikke altid noget at være kræsen. Med det i mente brugte jeg en del tid på, at finde forskellige laboratorier og herefter læse de artikler de havde publiceret, for at se om deres arbejde var spændende. Jeg endte med en liste med tre laboratorier som jeg skrev til; et hørte jeg aldrig fra, et skrev at de desværre ikke havde plads og det bedste af dem alle, sagde de gerne ville interviewe mig. Det var i september 2010 og herefter fik jeg travlt med at forberede emigrationen.

Jeg er ikke sikker på, at jeg nogensinde ville have søgt, hvis det ikke var fordi jeg for snart halvandet år siden mødte Morten Sommer. Den gang deltog jeg i iGEM 2009, og vores hold skulle præsenterer vores projekt ved en konference i Boston. Vi tog herover en ugen før og lidt heldigt nåede vi at skrive til Morten og høre om han ville vise rundt i hans laboratorie på Harvard; mødet endte med en lang snak om Boston og fordelene ved at tage sin uddannelse i udlandet. Det var meget inspirerende.

For at forstå hvorfor Boston er en helt speciel by for nørder som mig, så skal man bare kigge på de forskellige ranking-systemer der vurderer universiteter verden over; Times Higher Education har Harvard som nr. 1 og MIT som nr. 3 i verden (selvom alle jo ved, det burde være omvendt), men på top hundrede listen ligger også universiteter som Tuft University, Boston University og University of Massachusetts der alle ligger i eller omkring Boston. Både når det kommer til publikationer i de største journaler og til antal citationer, ligger Boston nr. 1. Jeg er bange for Odense ikke helt kan være med her.

Nu får jeg så lov at lege her et års tid og jeg er spændt. Boston er en dejlig by, campus er utrolig levende og et inspirerende sted at forske. Hvis du tænker på at komme ud i verden, så kan det kun anbefales.

2 Comments

Stride 16. februar 2011 Reply

Det må du jo vise, når man kommer og besøger dig;-)
Rart at høre at det går godt.

Mike Barnkob 21. februar 2011 Reply

Jamen det kan du tro – du vil elske al de ‘hacks’ der er over alt på campus herover :-)

Mike

Skriv et svar