Hvor meget kaffe før du dør?

Har du altid været nervøs for om du nu ligger på grænsen til at slå dig selv ihjel, i en gigantisk kaffe-rus?

Slut med bekymringerne – check ‘Death by Caffeine‘ maskinen ud!

Skriv din vægt ind og vælg din ynglings koffein drink – og voila! – så regner den ud hvor meget du kan tåle inden du dør. Meget praktisk.

Det ville ta’ mig 308 Coca-Cola dåser, og 100 kopper kaffe at slå mig ihjel. Dejligt at vide.

UPDATE: Men inden du dør, så er der åbenbart ingen ende på hvor sundt kaffe egentlig er. Det sænker risikoen for lever cancer, hjælper kvinders hjerne i alderdommen, forebygger colon cancer og beskytter mod hud cancer. Wow!

coffee.jpg
(via http://www.slate.com/id/2171723/)

9 Comments

Niels Chr. Nielsen 15. februar 2008 Reply

Jeg er sgu`helt lettet, men også lidt skuffet!

Jeg har endnu ikke nået den flydende kaffe dødsmur, men nu går jeg i træningslejr, for at nå målet på 232 kopper kaffe – det må kunne lade sig gøre!

Mike Barnkob 15. februar 2008 Reply

Niels – jeg tror ikke kan anbefaldes! Men det vil sikkert give en meget livlig folketingskandidat :-)

Mike

Christian Caspersen 15. februar 2008 Reply

hey hey hey..i saw in futurama that if you drink 100 cups of coffee the sheer massive imput of energy gets your movement so fast that the world around you seem to slow down..so that you might actually see the beating of the hummingbirds wings..

we might gets some physicists to take a look at the theory.

Mike Barnkob 15. februar 2008 Reply

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article573645.ab

Jasmin her drak så 7 dobbelt-espressoer lige efter hinanden. Åbenbart også nok til at gå kold.

Kamilla Nygaard 15. februar 2008 Reply

Hmm… Er lidt bekymret… Det tager åbenbart “kun” 79.78 kopper go’e almindelige kopper mokka førend jeg dratter om… Det er jo ligefør man når derop i eksamensperioderne!!
Hørte om hende Jasmin – hvem drikker også så mange espressoer i streg?!

Christian Munk Jensen 15. februar 2008 Reply

Vi lavdede engan et eksperiment på htx om hvordan søvnmangel og koffein(eller mangel på samme) påvirkede ens IQ, der var der nogle af os der drak ret meget kaffe… Jeg blev i hvert fald både rimelig svimmel og havde den vilde hjertebanken.

Claus Skovgaard 15. februar 2008 Reply

114 kopper, 26L eller c. 12g koffein skulle der til at slå mig ihjel. Jeg kan dog ikke anbefale nogen at vælge den metode til at ende sine dage. På gymnasiet lavede vi et kemi eksperiment, der gik ud på at teste koffeins indvirkning på reaktionsevnen. Vi startede med stærk kaffe og cola, men da resultaterne udeblev måtte vi tage andre midler i brug. Ren koffein fandt vi i kemiskabene og begyndte at indtage små mængder blandet op i væske. Det blev til mere og mere da vi ikke rigtig så nogen effekt. Jeg var den der fik mest (vil gætte på omkring 2½-3g), men følte mig hverken kvikkere eller i nogen form for rustilstand. Allerede efter en lille time begyndte min krop at give mig tegn på forgiftning (kvalme), men jeg fortsatte med fysiktimerne, undlod at kaste op men måtte efter en time tage hjem. Set i bakspejlet skulle jeg have fået det hele ud med det samme, men jeg havde ingen ide om hvad der skulle vente mig. Jeg holdt det i mig flere timer endnu (til 14 tiden), alt i mens jeg fik det dårligere og dårligere. Dernæst kastede jeg op en gang i timen de næste 12 timer (naturligvis uden megen resultat til sidst), og lå med konstant kvalme, svimmelhed og hjertebanken som også Christian nævner. Jeg var ikke i stand til at sove før sent næste aften (altså c. 36 timer efter indtagelsen). Det er den mest ubehagelige form for tilstand jeg nogensinde har været i, fordi man er totalt afkræftet og bare har lyst til at sove det væk (som ved andre sygdomme). Det er bare ikke muligt at falde i søvn. Man tvinges til at opleve et hvert øjeblik af forgiftningen.

Det var en lille historie om hvordan det kan gå i kemitimerne men samtidig en beretning om koffeins virkning. På intet tidspunkt oplevede jeg nogen positiv effekt af koffeinen, men jeg kan bekræfte at det holder en vågen længere (i hvert fald i større mængder). Som konklusionen på dette vil jeg ikke anbefale nogen at overdrive et koffeinindtag. Man bider sig selv i halen, og desuden smager det afskyeligt bittert. Jeg væmmes stadig ved smagen af det her mange år senere.

Mike Barnkob 15. februar 2008 Reply

@Claus: det var dog en sindsyg historie… kan sgu godt forstå du ikke er særlig vild med kaffe mere!

Claus Skovgaard 15. februar 2008 Reply

@Mike: Hehe, kaffe kan jeg godt drikke. Det var den rene koffein, og dens indflydelse på drikkevarerne vi hældte den i, jeg hentydede til.
Btw en fin blog du holder dig her.

Skriv et svar