Blog

Lactobacillius acidophilius blev den lille vinder

Den spændende X-6-factor konkurrence er forbi, og den lille vinder blev bakterien lactobacillius, med bare én stemme! Mindre kunne faktisk ikke have gjort det.

Valdemar som har udpeget vinderen enerådigt, skriver:

Mælk og ost hvem kan leve uden

Ja ihvertfald ikke vores vinder.

Tillykke Lactobacillius!

Billede af lactobacillus acidophilius
Kåret som den bedste bakterie med mindst mulig margen!

4 comments Lactobacillius acidophilius blev den lille vinder

Rasmus says:

Hvis jeg kunne, ville jeg have stemt på Agrobacterium tumefaciens.

Mike Barnkob says:

Hej Rasmus –

Den må du næsten fortælle lidt om… :)

Mike

[…] stadig noget relevant at sige til Encephalitis, og er nu ked af at jeg ikke nådede at stemme i bakterie-konkurrencen. Min stemme kunne have været den faktor, der gav et helt, helt andet udfald!) – det er altid rart […]

Rasmus says:

Det er en gensplejser-bakterie. I naturen inficerer den planteceller, og skruer op for celledelingen, så der opstår en svulst, hvor den kan bo. Således beskyttet får den plantecellerne til at producere opiner, en klasse af aminosyrer som meget få organismer kan metabolisere – men Agrobacterium kan, og kan så ligge der og mæske sig ved en eksklusiv fødekilde.

Disse gener introduceres til planten ved hjælp af et såkaldt Ti-plasmid, et lille stykke DNA, der kan føres ind i plantecellen, hvor de bliver udtrykt. Ved gensplejsning kan man udskifte generne i Ti-plasmidet, og hey presto, en naturlig gensplejser af planter!

Leave a Reply