Sjov stop-motion video om cancerceller og immunterapi

Som en del af Forskningens Døgn i Odense, har Syddansk Universitet udskrevet en konkurrence for alle studerende: lav en film der fortæller om din forskning og vinde hæder, ære og penge nok til et års forbrug af kantinemad på Campusvej 55.

Da jeg læste om konkurrencen kom jeg med det samme til at tænke på Sweet Christmas og Hr. Nom Nom. Stærkt inspireret herfra, begav jeg mig derfor ud i stop-motion verdenen. Resultatet kan du se herunder.

I videoen prøver jeg at forklare lidt om hvordan en tumorcelle opstår og om det miljø, den skaber omkring sig. Tumor-mikromiljøet, som man kalder det, er noget der er kommet betydelig fokus på inden for de senere år, uden dog at være slået igennem i den offentlige sfære, så her er mit forsøg for at ændre lidt på det.

Til sidst i videoen prøver jeg at vise kort hvordan vi prøver, at udnytte vores viden om de cellulære processer i blandt cancerceller men det hele går vist meget hurtigt (har lagt en langsommere version op). Håber du kan lide videoen. Det er en god ide at se den i stor.

Jeg tror ikke det er sidste gang jeg leger med stop-motion – når man først får styr på teknikken, så er det faktisk en rigtig let måde, at lave lidt mere komplicerede videoer på – især når man gerne vil vise mekanismer, der ikke umiddelbart er til at visualisere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *