Sjov stop-motion video om cancerceller og immunterapi

Som en del af Forskningens Døgn i Odense, har Syddansk Universitet udskrevet en konkurrence for alle studerende: lav en film der fortæller om din forskning og vinde hæder, ære og penge nok til et års forbrug af kantinemad på Campusvej 55.

Da jeg læste om konkurrencen kom jeg med det samme til at tænke på Sweet Christmas og Hr. Nom Nom. Stærkt inspireret herfra, begav jeg mig derfor ud i stop-motion verdenen. Resultatet kan du se herunder.

I videoen prøver jeg at forklare lidt om hvordan en tumorcelle opstår og om det miljø, den skaber omkring sig. Tumor-mikromiljøet, som man kalder det, er noget der er kommet betydelig fokus på inden for de senere år, uden dog at være slået igennem i den offentlige sfære, så her er mit forsøg for at ændre lidt på det.

Til sidst i videoen prøver jeg at vise kort hvordan vi prøver, at udnytte vores viden om de cellulære processer i blandt cancerceller men det hele går vist meget hurtigt (har lagt en langsommere version op). Håber du kan lide videoen. Det er en god ide at se den i stor.

Jeg tror ikke det er sidste gang jeg leger med stop-motion – når man først får styr på teknikken, så er det faktisk en rigtig let måde, at lave lidt mere komplicerede videoer på – især når man gerne vil vise mekanismer, der ikke umiddelbart er til at visualisere.

6 Comments

Kåre Nejmann 17. april 2011 Reply

Hej Mike
Interessant video, men som du også skriver, så går det meget stærkt. Husk også, at det tager tid at læse taleboblerne. Jeg nåede ikke at læse halvdelen af “Hej jeg hedder Mike”-taleboblen før pilene med “Immunforsvar” og “Cancer” var væk igen. Dem læste jeg først da jeg så videoen anden gang – med flittig brug af pauseknappen.
Har du overvejet, at lave taleboblerne som speak i stedet? Så skal tempoet nok kun lidt ned :-)

Point for den gode idé – og din blog i det hele taget! Har du brug for et par kritiske øjne til en video en anden gang, så står jeg gerne til rådighed.
mvh Kåre

Mike Barnkob 19. april 2011 Reply

Hej Kåre,

Mange tak for dine kommentarer – jeg har lavet en ny version som jeg har langt op, forhåbentlig er den lidt lettere at forstå :-) Jeg ville gerne lave noget speak, men desværre har jeg ingen god mikrofon og min stemme er virkelig underlig synes jeg :-)

Anyways, lad mig vide hvad du synes.

Mike

Kåre Nejmann 19. april 2011 Reply

Hej Mike
Meget bedre tempo. Nu kan jeg følge med uden at bruge pauseknappen undervejs. Så kan vi godt vente med at høre din stemme, til du laver en ny video en gang :-)

Stride 21. april 2011 Reply

Den er så fed…og især efter du har sat tempoet ned. Jeg har vist den til alle jeg har mødt og smidt den ud på twitter.
Du er sgu sej.
Stadig ok, at jeg kommer forbi og besøger jer til efteråret?

Mike Barnkob 21. april 2011 Reply

Tusind tak Stride! Ja, vi må finde ud af noget, bare det er lidt vel-koordineret :-)

Karen Marie Munk Kvejborg 10. maj 2013 Reply

Det er en god lille film. Jeg er opfinder og har et par opfindelser på beding omkring cancerbehandling. Se min side på FAcebook.

Min cancerforskning mangler en del. Men jeg vil meget gerne finde samarbejdspartnere.

Skriv et svar